Announcement

NYTT LAG I 2014

22/01/14
Jonas Orset

På konkurransens siste dag klarte en deltaker å tippe rett! "Klatremus" tippet rett, og kan vente seg ett flott gavekort på 500 kr fra Unaas Cycling! Og svaret var:

China Wuxi Jilun Cycling Team

jilun

Å få lov til å være en del av ett kinesisk lag er kjempespennende og på mange måter ett privilegie. Mange misunner meg nok muligheten til å oppleve en av verdenshistorien mest betydningsfulle og fascinerende nasjoner innenifra. Men hvordan gikk egentlig dette til?

Bakgrunn – Cowboyhøst 2013

Jeg fikk en elendig oppladning til fjoråret pga sykdom. Det dårlige grunnlaget gjorde at jeg sjeldent nådde mitt toppnivå og imunforsvaret tålte belastningen i å kjøre harde ritt dårlig. Jeg sjanglet gjennom store deler av sesongen og fikk ikke vist hva som bor i meg. Og at jeg flere ganger, da jeg endelig hadde bedre dager, måtte ofre meg for lagkamerater, gjorde at jeg ikke hadde veldig mange resultater å slå i bordet med når jeg skulle ut på jakt etter nytt lag. For dere har vel alle fått med dere at People4you-Unaas ble lagt ned etter sesongen. Og denne jakten skulle bli lengre og mer komplisert enn jeg noen gang kunne forestille meg.

Jeg ønsker ikke å gå i dybden for å sverte noen, men fakta er at jeg ble lovet kontrakt i to norske kontinentallag, men når alt kom til stykke var det bare tomme ord. Jeg ble stående i en elendig situasjon, ettersom kontraktslovnadene gjorde at jeg ikke forhørte meg med andre lag, og når jeg etterhvert fikk vite at det ikke likevel ble noe av tilbudet var ”alle” fulltallige.

Da jeg var i Kina leste jeg plutselig på procycling.no at kontinentallaget jeg skulle sykle for ikke ble noe av. Da hadde ikke jeg hørt noenting om det. ProCycling løy ikke, og jeg stod plutselig uten lag. Jeg hadde en fortvilet samtale med Emil Unaas, og han sa han kunne høre med noen av lagene som deltok på rittet, Tour of Poyang Lake. Emil imponerer meg stadig. På nesten magisk vis klarte han å overbevise Tang Wei Rong om at han burde gi meg kontrakt. Og over noen mailer i ettertid var alt på plass. Emil skal til og med til Shanghai den 26.januar for å ta ett videre møte med Wairong. For en mann!

Jilun, hvem, hva, hvor?

Noen vil sikkert spørre meg om jeg vet hva jeg går til, og svaret er nei. Vel, jeg vet mye, men jeg har mye og lære om Kina, kinesere og mandarin. Derimot er ikke laget rent kinesisk. Det halve laget består av europeere, de fleste franskmenn. Det vil også være en fransk sportsdirektør som leder laget i Europa. Og ja, du hørte rett, Europa. For laget kommer ikke kun til å kjøre i Langtvekkistan. Fra mars til august skal laget oppholde seg i en base nær Lyon. Det blir bra med ritt i den vestlige verden før laget vender seg mot Asia Tour og ritt i Kina fra september. Jeg bør dermed legge meg i hardtrening både for å lære fransk og ikke minst kinesisk...

”Opplevelser, her kommer jeg!”

Sykling er lidenskap. Og skal det være lidenskap må du elske det du driver med. Jeg elsker og trene, jeg elsker å konkurrere, men jeg elsker også å ta med meg opplevelser. Og disse opplevelsene jeg vil få dette året kommer til å være uvurdelige. Jeg kommer aldri til å glemme den gangen jeg syklet for ett kinesisk lag.

poyang_1127
Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram