Journal

Massiv aerob bolk i Spania

07/03/16
Jonas Orset

BENIDORM: En vellykket treningsvinter går mot slutten. En omvendt periodisert vintertrening fullføres med en heftig aerob bolk i Benidorm.

I høst fortalte jeg at jeg planla å kjøre en reversert/omvendt periodisering av vintertreningen min. (Les her). Det har jeg gjort og det virker å ha fungert veldig bra. En kort beskrivelse av opplegget har vært trening med mye høyintensive innslag før jul, mer terskeltrening etter jul, og nå et aerobt fokus med mange langturer. Jeg føler jeg har blitt sterkere, men det blir selvfølgelig spennende å se hvordan treningen slår ut i konkurranse. Jeg drar nedover til Belgia den 15.mars, og der begynner jeg også sesongen med Prorace Cycling Team.

LES OM: Periodisert vintertrening

I forkant av sesongstarten har jeg behov for å kjøre mer aerob trening for å være sikker på at jeg tåler belastningen konkurransene gir. Derfor passer det veldig bra med ett par uker i Spania der været tillater mange timer på landeveissykkelen.

Og mange timer har det blitt.

I Spania er det lett å samle timer og kilometer.
I Spania er det lett å samle timer og kilometer.

LES OM: Verdens verste bakke – Sierra Helada

Voldsomme mengder

Første treningsuke i Spania var jeg med Follo Development Team (Les om samlingen her). Jeg la inn noen ekstra timer, men kjørte relativt moderat treningsbelastning. Da unggutta dro hjemover la jeg inn en ekstra langtur og noterte meg for 30 timer trening i uke 8 og 700 km (for de som teller kilometer, som alle belgiere gjør.) Uka derpå tilbrakte jeg i godt selskap med sterke Anders Kristoffersen. Han har vært kontinentalrytter i 3 år, og skal i likhet med meg sykle for IK Hero, mitt norske klubblag. Selv om vi kjørte noe ulike opplegg fikk vi flere gode økter sammen. Totalt i uke 9 la jeg ned over 37 (!!!) timer trening, noe som er ny rekord på en uke, uten at det var noe mål i seg selv. I de timene syklet jeg nesten 900 km og godt over 14 000 høydemeter. Underveis i øktene har jeg lagt inn en god del i-3, litt i-4 og noe høyintensivitet, samt spurter.

37 timer trening, 900 km og 14 000 høydemeter på en uke.

wp_ss_20160307_0001
Anders kjørte også endel spurter på øktene. Så bra ut!

For mye?

Noen vil sikkert påstå at det er idiotisk mye. Men jeg er ikke enig. Kroppen har respondert bra på treningen og jeg er langt ifra ødelagt. Jeg kunne lagt ned langt mer om det var nødvendig. Å bryte ned kroppen totalt har ikke vært noe mål, men jeg ville utfordre meg selv noe og samtidig bygge en ekstra god aerob base inn mot sesongen. Det vet jeg at jeg har gjort.

Nå gjenstår en god økt igjen i morgen, både langt og hardt. Deretter flyr jeg hjem onsdag og skal la kroppen hente seg noe inn så jeg har litt overskudd inn mot de første rittene. Jeg skal ikke begynne formtoppingen riktig enda så helt pent skal jeg ikke ta det. Første delmål er å være i toppform i slutten av april/starten av mai, så jeg har enda en godt stund på å fintune beina. Nå er i alle fall grunntreningen gjort.

HUSK OGSÅ: Følg meg på Strava

WP_20160302_12_57_10_Pro
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram