Journal

Dag 5: Sykkelliv under koronapandemi

17/03/20
Jonas Orset

Det er tirsdag kveld. Det har vært en lang dag.

For meg startet det med en time sykling på Zwift før frokost. Etter frokost ble det litt arbeid med Hope Tour og litt telefoner og mail.

Jeg hadde egentlig trodd at nå som mange hadde hjemmekontor ville det bli lettere å nå folk. At mange ville ha mer fritid. Men nei, det er like vanskelig å komme gjennom på telefon eller e-post. Noen jeg har snakket med mener at det har blitt verre. At folk er blitt dårligere til å svare enn de var tidligere. Kanskje har de rett. Jeg strekker meg langt for å besvare e-poster og meldinger til dem som bruker til på å kontakt meg.

Hope Tour

Jeg forsøker å få med flest mulig på Hope Tour. Det er en alternativ sykkelkalender der vi ikke sykler fysisk sammen, men sammen på Zwift eller på SoMe. Ved å dele historier og bilder fra turene så deler vi inspirasjon og skaper et motiverende fellesskap.

Det motiverer meg og forhåpentligvis de som deltar.

LES MER: Hope Tour – en alternativ kalender

I disse tider tror jeg det er så viktig at vi holder oss i aktivitet, for vi blir stadig mer isolert mentalt når vi ikke møter andre, og for å ikke pådra oss psykiske problem bør vi få frisk luft og bevege oss.

I dag har jeg også kjent på denne ensomheten.

Kurs og online samtaler

Klokka 15 var jeg i telefonprat med Inspiro Academy som hjelper til å lage webkurs. Det er interessant, men prisen var likevel såpass høy at jeg må ta en vurdering.

Kveldstur alene

Rett etter samtalen dro jeg ut på kveldstur med Trek Checkpoint og oppsøkte en traktorvei fra Svartskog og til Kjærnes. Det var en god del syklister ute, flere kjente. Noen syklet to eller tre sammen. Jeg syklet alene og nøyde meg med på å vinke til dem.

Tilbake i leiligheten laget jeg middag og hadde en lengre samtale med en kamerat fra Filadelfia. På Skype.

Telefonsamtaler og Skype er ikke det samme som å møte mennesker i virkeligheten. Men i disse dager er det kanskje det man må nøye seg med. I alle fall om vi skal forsikre oss mot korona og unngå smitte.

Det er ikke spesielt sosialt, og jeg tror vi som lever isolert er mer utsatte for psykiske utfordringer. Men det hjelper å være i aktivitet.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram